PRVA HRVATSKA CRAFT COLA

„Monada” je prva hrvatska craft kola, odnosno „osvježavajuće piće za djevojke i mladiće”, a nastala je inspirirana bogatom povijesti proizvodnje bezalkoholnih pića u Rijeci.

Pojavom prve kole kod nas, negdje sredinom pedesetih godina, mnogi su riječki sinovi, koje su očevi sa sobom odvodili u kavanu kako bi se majke i kćeri na miru posvetile kućanskim poslovima (jer to je u to vrijeme predstavljala ravnopravnost spolova), prestali piti gemišt iz otavića i prešli na piće prigodnije njihovim godinama. Dolazak prve kole pomogao je srušiti mnoge stereotipe tog vremena. Vremena se, srećom, mijenjaju, ali neke ljubavi ostaju zauvijek.

Eksperimentirali nismo dugo, ali jesmo intenzivno. Kao što je danas popularno napomenuti, proizvod nije testiran na životinjama, ali je zato intenzivno testiran na našim suprugama, djeci, rođacima i prijateljima. Tek je tamo negdje petnaesta receptura napokon okrznula ono što smo mi priželjkivali.


Odoo - Sample 1 for three columns

O Monadi

Pitagora i Euklid smatrali su monadom brojnu jedinicu, a Platon ideje. U kršćanstvu, monada je jednostavni, potpuno u sebe zatvoreni prvobitni nositelj supstancijalnoga bitka, ali je istodobno i nešto duševno, zato što posjeduje mogućnost stvaranja predodžbi i težnji na temelju predočenoga. Bog se smatrao monadom monada, tj. beskonačnom monadom koja je stvorila svaku konačnu monadu. To se shvaćanje održalo sve do Giordana Bruna. Bruno spaja pitagorejsko shvaćanje monade s demokritovskom idejom atoma. Leibniz prvi je razvio sustavno naučavanje o monadama – monadologija.

Odoo - Sample 2 for three columns

Web Butiga

Monada se može probati u kafiću, restoranu ili slastičarni. Može se probati na roštilju s prijateljima i poznanicima. Može se probati i u kinu prošvercate li je u torbi. Može se probati na utakmici pretočite li je u plastičnu čašu i uklonite čep. Ukoliko niste društveni tip, možete ju probati na kauču, u ormaru ili ispod tuša. Pjevanje pod tušem naša je omiljena monada. Gdje god  i s kim god željeli probati Monadu, naručiti je možete u našem web shopu. Uz Monadu ne zaboravite kupiti i naranču na lokalnoj tržnici ili supermarketu. Limun je Monadin mrski neprijatelj.

Odoo - Sample 3 for three columns

Kontakt

Za vas koji to još ne znate, na čakavskom dijalektu, na Kvarneru, u Istri ili Tršćanskom zaljevu monada poprima svoje pravo značenje, ili barem ono koje nas je vodilo kroz čitav proizvodni proces prve hrvatske craft kole, gdje „monada” znači “pizdarija”. Ime odgovara i uvjetima lockdowna u kojemu je nastajala, Imate li bilo kakvih pitanja vezanih za monadu ili Monadu, slobodno nas kontaktirajte. Monadologija esencijalnog bitka je naša omiljena tema razgovora, no ponekad osim duboke analize srži našeg postojanja i uloge u svemiru, volimo popričati i o poslu.   

"Inspirirani pričom naših roditelja o uzbuđenju koje je u njihovoj ranoj mladosti zavladalo pojavom prve kole, odlučili smo napraviti veliku monadu i kreirati isti takav doživljaj 60 godina kasnije."

Željeli smo intenzivan okus, bogat biljnim i karamelastim notama. Mediteran kakav je nekad bio. Željeli smo da to zaista bude craft kola sa svom raskoši svog okusa. Da čovjek nakon nje podrigne k’o čovjek. I uspjeli smo! Podriguje se spektakularno! Ali ono što smo apsolutno željeli izbjeći jest onaj osjećaj kad gazirano piće uleti u nos i napravi kaos. “Monada” ima nježan, svilenkasti kick koji posebice dolazi do izražaja kad se servira onako kako mi to preporučujemo – u velikoj čaši kupljenoj u lokalnom supermarketu, komadić kvalitetne limete ili naranče kupljene kod tete na placi te obiljem leda s lokalne benzinske crpke.

Kako bi Monada zaista bila kreirana u uvjetima kakve kvalitetne pizdarije i zahtjevaju, zadesila nas je najveća zdravstveno-ekonomska kriza u povijesti supstancijalnog bitka, zbog čega se plasman konačne monade odgodio za gotovo beskonačno. Taj je period naš Master Soda (sličnost je s Ratovima zvijezda potpuno slučajna) iskoristio kontemplirajući o najsavršenijem omjeru komponenti craft kole, što je krajnji proizvod učinilo spektakularnim, barem po riječima naše uže obitelji i bliskih prijatelja.


MONADE SE DISTRIBUIRAJU DILJEM ZONE A I ZONE B
Želite li u svojem ugostiteljskom objektu pružiti dom prvoj hrvatskoj craft koli, ovo su kontakti koji Vas s radošću očekuju.


ZAGREB, MEĐIMURJE, JUŽNA ISTRA, SLAVONIJA
                                                                                                                                                           
Angry Moose d.o.o.
Matije Gupca 35
40319 Negdje
091 238 2175

FRIULI VENEZIA GIULIA, SJEVERNA ISTRA                                                                                                                                                                   
In Istria International d.o.o. 
Ulica 8. ožujka 1a
52470 Umag
052 722 357

KVARNER, DALMACIJA                                                                                                                                                                   
Sinovi d.o.o. 
Ulica Frana Kresnika 24
51000 Rijeka
091 129 5555

Traže se Monadolozi

Želiš li u ponudu svojeg ugostiteljskog objekta uključiti i najveću monu među gaziranim pićima, javi se!